Terugblik Taizéproject, mei en juni 2012

 

PROJECTEN


Na drie eerdere succesvolle projecten in 2010 en 2011, is Mixtuur op 24 mei begonnen aan haar vierde project. Met 13 projectleden heeft Mixtuur, onder leiding van Sebastian Holz (dirigent) en Wim Does (pianist/organist), liederen ingestudeerd zoals die ook in Taizé gezongen worden.
De sfeer tijdens de repetities was gezellig en gelukkig ook geconcentreerd. Er werden meerstemmige, veelal korte, liederen gerepeteerd in verschillende talen, zoals Laudate Dominum, Notre Père, In the Lord I’ll be ever thankful, Ubi Caritas, Prijs de Heer mijn ziel en Da pacem cordium.

Op zondag 24 juni tijdens de Eucharistieviering van 9.30 uur in de Aloysiuskerk zong Mixtuur (gekleed in de kleuren blauw, grijs en wit) de ingestudeerde liederen met en voor de kerkgangers. Bijzonder was dat het koor werd begeleid door 4 instrumentalisten: Wim op piano, Marleen op dwarsfluit, Tobias op klarinet en Myriam op altsaxofoon. Het was een feestelijk geheel!

Met voldoening en tevredenheid kijkt Mixtuur terug op een succesvol project. En net als bij vorige projecten denken enkele projectleden erover om lid te worden van Mixtuur. Welkom!

Graag zou Mixtuur nog meer nieuwe leden, met name mannen, verwelkomen. Kom eens langs tijdens een repetitie van Mixtuur op donderdagavond (20.15-21.45 uur) of neem contact op met Maaike Hart (tel. 6343099).

Mixtuur, juli 2012