Cantare con Natale con Mixtuur

Projecten

Donderdag 9 november 2017 was het dan zover…..
Met maar liefst 9 projectleden begon de eerst repetitie van het nieuwe kerstproject van Mixtuur. Deze kerst stonden er 3 nieuwe Italiaanse kerstliederen op het programma, te weten Alleluia Natalizio van Paolo Pandolfo, Alla Grotta di Bethlehem van Gian Paolo Dal Dosso en Dormi non piangere van Francois Couperin in een bewerking van Sebastian Holz.

Naast deze liederen werd er in goede sfeer ook hard gestudeerd op bekende en iets onbekendere meerstemmige kerstliederen in het Nederlands, Engels, Frans én Duits!
Tijdens de Volkskerstzang in de Aloysiuskerk werden een paar liederen al ten gehore gebracht. Dat beloofde al veel goeds voor kerstavond…. Maar eerst was er nog de generale repetitie met hoboïste Metske Gerlsma . Wat een schitterende aanvulling!! Na deze repetitie volgde de traditionele Mixtuurkerstborrel. Er werd veel gepraat, gelachen en geborreld…?

Zondag 24 december tijdens de kerstviering van 20.30 uur zong Mixtuur aangevuld met de projectleden in een prachtig versierde kerk die vol zat met kerkgangers o.l.v. Sebastian en met Wim op piano en orgel en Metske op hobo.
Vol van muziek, zang en de woorden over vertrouwen die geklonken hadden, ging iedereen huiswaarts.
Ciao!