Terugblik op jubileumjaar Mixtuur

 

PROJECTEN | FOTO'S

Mixtuur kijkt terug op een bijzonder jaar, het jaar 2009 waarin Mixtuur haar 40 jarig jubileum vierde. Het begon eigenlijk al tijdens de ledenvergadering in januari 2008: de jubileumcommissie werd in het leven geroepen. Er werd een feestprogramma bedacht met als doel dat het huidige Mixtuur, oud-leden, oud-dirigenten en oud-organisten/pianisten n parochianen ervan konden gaan genieten.

Het feest begon op zaterdag 9 mei met een renie. Bijkletsen, fotos bekijken en natuurlijk zingen. Om 18.00 uur een inspirerende en goedbezochte woord en communiedienst waarin Esther Nelemans voorging en Mixtuur samen zong met de ongeveer 55 oud-leden. Vrijwel alle kerkgangers bleven vervolgens zitten om te luisteren naar en mee te zingen met de gouwe- ouwe van toen. Oud-dirigenten namen voor het koor plaats en oud-organisten/pianisten achter het orgel of piano. Wat een feest! s Avonds volgde er een feest waar ook nog enkele (oud) pastores bij aanwezig waren.

In juni volgde de Singin. Parochianen en belangstellenden kwamen om een avondje met Mixtuur mee te repeteren. Zowel n- als meerstemmige liederen werden ingestudeerd met als gevolg dat de Singin-deelnemers op zondag 28 juni mee mochten zingen met Mixtuur tijdens de viering. Groot succes!!

In september kwamen Tobias Kruit op klarinet en Roos Verhoeven op cello de viering muzikaal opluisteren. Mixtuur, voorganger en kerkgangers hebben ervan genoten!

Begin oktober trakteerden we onszelf: Ingrid Wage verzorgde een inspirerende zangworkshop voor Mixtuur. Het werd een boeiende en leerzame avond!

Eind oktober kwam het koor Mediant uit Driebergen naar de Aloysius om samen met Mixtuur te zingen tijdens de viering en eind november het Paulus Jongerenkoor. Wat heerlijk om met zon grote groep enthousiaste mensen te zingen.

Nu zit het jubileumjaar erop. We kijken terug op een feestelijk en bijzonder jaar waar we erg van hebben genoten. Wij vonden het fijn om te merken dat veel parochianen dit jaar met ons meegevierd hebben. Ook hebben enkele parochianen ons geholpen om dit allemaal te organiseren. Heel veel dank daarvoor!

Nu richten we onze blik op de toekomst. Mixtuur gaat natuurlijk verder. Mochten er mensen zijn die overwegen om lid te worden van Mixtuur; aarzel niet maar kom, geheel vrijblijvend, eens langs op donderdagavond. Zangervaring is niet vereist, wel plezier hebben in samen zingen!

Hartelijke groeten van de Jubileumcommissie van Mixtuur.