Terugblik Henny Vrienten project, voorjaar 2011


PROJECTENMixtuur is, na het succesvolle Kerstproject, op 28 april begonnen aan haar 2e project. Met ongeveer 18 projectleden studeerde Mixtuur de Mis in zoals die is gecomponeerd door Henny Vrienten.

De sfeer was erg goed. Er werden toontjes geoefend en liederen gezongen onder leiding van Sebastian Holz, dirigent en Wim Does, pianist/organist en daarnaast was er gelukkig ook tijd voor de nodige gezelligheid.

Henny Vrienten heeft zelf het volgende gezegd over zijn compositie: “Ik heb geprobeerd om de muziek geschikt te maken voor de ruimte waar die in zou klinken. Je weet hoelang zo’n galm duurt, dus je moet niet te veel riedels en te veel noten bedenken. Je moet de noten de ruimte geven. …Het is innerlijke muziek die toch eerder verstilling dan lawaai zoekt. … Ik heb de eerste partij steeds zó gecomponeerd dat de gemeente die kan zingen. Alle complexere tegenpartijen worden in meerstemmigheid door het koor gedaan.”

Op zondag 19 juni tijdens de viering van 9.30 uur in de Aloysiuskerk waren de liederen voor het eerst te beluisteren. De kerk was wat meer gevuld dan anders. Alle Mixtuurleden en de projectleden waren gekleed in blauw afgewisseld met wit, grijs of zwart. Het was een mooi geheel!
Tijdens de kerkennacht op vrijdag 24 juni zijn de liederen nogmaals gezongen. Dit maal in concertvorm. De Aloysiuskerk was van 20.00 tot 23.00 uur geopend en tijdens het concert om 21.30 uur waren er ruim 200 mensen aanwezig. Na de laatste toon klonk er een luid applaus en vervolgens konden het koor en de belangstellenden onder het genot van een drankje nog wat napraten.

Met veel voldoening en tevredenheid kijkt Mixtuur terug op weer een succesvol project. Enkele projectleden vonden het zo leuk dat ze besloten lid te worden van Mixtuur! Welkom!!

Mixtuur 2012