Terugblik John Rutter project, Kerst 2011


PROJECTENMixtuur is, na het succesvolle Kerstproject in 2010 en het Henny Vrienten project in het voorjaar van 2011, op 10 november begonnen aan haar 3e project. Met ongeveer 16 projectleden studeerde Mixtuur diverse liederen gecomponeerd door John Rutter.

De sfeer was goed. Er werden, soms hele hoge of lastige, toontjes geoefend en liederen gezongen onder leiding van Sebastian Holz, dirigent en Wim Does, pianist/organist. Daarnaast was er gelukkig ook tijd voor de nodige gezelligheid.

Tijdens het project zijn de volgende stukken van John Rutter (geboren 1945) ingestudeerd: Magnificat “My Soul Doth Magnify the Lord” , In Dulci Jubilo, Jesus Child en Angel Tidings. Naast de Engelstalige stukken van John Rutter zijn er ook diverse Nederlandstalige en bekende (meerstemmige) kerstliederen gezongen.

Op zaterdag 24 december tijdens de kerstviering van 20.30 uur in de Aloysiuskerk zong Mixtuur de ingestudeerde liederen met en voor de kerkgangers. De kerk was goed gevuld met ruim 550 mensen. Alle Mixtuurleden en de projectleden waren gekleed in zwart/grijs met iets roods. Het was een feestelijk geheel!

Met veel voldoening en tevredenheid kijkt Mixtuur terug op weer een succesvol project. En net als bij het vorige project vonden ook nu enkele projectleden het zo leuk dat ze besloten lid te worden van Mixtuur! Welkom!!

Graag zou Mixtuur nog meer nieuwe leden verwelkomen. Kom eens langs tijdens een repetitie van Mixtuur op donderdagavond (20.15-21.45 uur) of neem contact op met Maaike Hart tel 6343099.

Mixtuur 2012